Santa Fe-Cerillos-Madrid-Lincoln-Ruidoso
Door: Hans Leipoldt
Blijf op de hoogte en volg Hans
19 Mei 2011 | Verenigde Staten, Ruidoso Downs
Enfin we gaan even door met ons verslag. Vandaag zijn we vroeg -Socorrogestart, om 0700 waren we al start bereit ! . Daar ditmaal geen ontbijt in de prijs zat van het hotel.gingen we eerst op pad naar een Denny's. Daarna hebben we route 14 gedaan naar Cerillos, een klein stadje waar menig western is opgenomen. Daarna via Madrid een slaperig mijnstadje en Highway 40 en 25 naar Albuquerque en Socorro waar we even gestopt zijn voor een foto van de Old Spanish Mission . Even een footlong sandwich gekocht bij een Subway voor onderweg en toen afgeslagen naar route 380, waar we plotseling de White Sands Missile Range at the Trinity Site zagen, waar de eerste atoombom test werd gedaan op 16 juli 1945 die later op 6 augustue 1945 tot ontploffing boven Hiroshima kwam. (zie ook ons verslag op 17mei naar Los Alamos). We reden 5 mijl naar binnen tot we bij een gate kwamen en we niet verder konden. Een aardige oude man liet ons zien waar deze bom werd getest. Normaal kan er twee keer per jaar (1april en 1oktober) de site bezoekt worden. Toch mochten 1 foto nemen. Die man had de tijd van zijn leven toen hij vernam waar we vandaan komen. Er stopte een andere wagen bij de gate en de man introduceerde ons als : these turkeys are from Holland. Nu gingen we op weg naar Lincoln, Billy the Kid Country. de beroemde outlaw. Leuke foto's gemaakt. Nu waren we low on gas (remember Frits?) dus moesten we een gasstation opzoeken die we gelukkig op tijd vonden. Daarna reden we naar Ruidoso waar we nu zitten in een Ski gebied in het Swiss Chalet Hotel. Een prachtige omgeving en lekker eten. Tot later.
19 Mei 2011 - 07:00
Paula:
Het ziet er echt fantastisch uit allemaal Turkeys! Mooi weer, schitterende foto's en verslag ook leuk geschreven.. Goede reis nog! -
19 Mei 2011 - 08:28
Alexis En Martijn:
De look is goed maar de baard van hans verdient nog aandacht:-)
groetjes van LX quality meeting in het regenachtige Schiphol -
19 Mei 2011 - 08:58
Frits:
Hallo mannen,
Denk aan het rode lampje, when you're low on gas! Niet te lang laten branden. Het ziet er allemaal prachtig uit. Hans lijkt hier wel de echte Billy the Kid!
Leuke foto's jongens. Blijven schrijven hoor!