Gallup-El Morro Nat.Monument-El Malpais-Gallup - Reisverslag uit Gallup, Verenigde Staten van Hans Leipoldt - WaarBenJij.nu Gallup-El Morro Nat.Monument-El Malpais-Gallup - Reisverslag uit Gallup, Verenigde Staten van Hans Leipoldt - WaarBenJij.nu

Gallup-El Morro Nat.Monument-El Malpais-Gallup

Door: Hans Leipoldt

Blijf op de hoogte en volg Hans

22 Mei 2011 | Verenigde Staten, Gallup

Vandaag eens uitgeslapen tot 07:15. Het was vanochtend wel koud ongeveer 7gr C maar een srak blauwe lucht. Later op de dag zou het 20gr worden. Na een clean shave gingen we op weg via Rt 53 nr El Morro National Monument. Het hoofdelement van dit nationaal monument is een grote zandstenen kaap met een waterpoel aan haar basis. Deze van ver zichtbare beschutte oase is door de eeuwen heen door vele reizigers aangedaan. De Spaanse verkenners noemden het "El Morro" (Het Hoofdland). Reizigers lieten handtekeningen, namen, data en verhalen over hun tocht achter. We hebben daar ongeveer 2 uren doorgebracht en mooie video en foto's gemaakt. Daarna hebben we Bandera krater en Icecave bezocht. De laatste eruptie vond 10000 jaren geleden plaats. Daarnaast lag er een grot die je kon afdalen waar permanent ijs in ligt. Temperatuur was ongeveer 0 graden op neushoogte. Via het nationale park El Malpais terug naar Gallup waar we eerst een deel van route 66 hebben gedaan en de historische binnenstad hebben bezocht. Er was een festival gaande met oude auto's. Toen was het tijd om een van de sponsors van verleden jaar te bezoeken, namelijk de Cracker Barrel, homemade country cooking, waar we ons tegoed hebben gedaan aan lekker eten. Morgen gaan we vroeg op pad om via het 4 landenpunt naar onze bestemming Durango te gaan.

• 22 Mei 2011 - 08:08

Puck:

Zie dat jullie nogsteeds een vol programma hebben! En lekker zeg. Cracker barrel, doe mij ook maar zo een steak! Veel plezierr nog de laatste dagen

• 22 Mei 2011 - 08:16

Frits:

Als julie nog een leuk souvenir van de reis voor me willen meenemen, doe dan mij maar die mooie auto! Groetjes, Frits en my spoonsor Henny!

• 22 Mei 2011 - 17:07

Kiki:

Ik zie je niet op het puntje van de rots zitten Eer... Leuke verhalen en foto's xx